Uygulamalarımızı gerçekleştirdik…

Projenin asıl uygulamaları Evren Paşa ve Fahri Fındıkoğlu İlk ve orta okullarının 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileriyle gerçekleştirildi. Uygulamaları gerçekleştirmek için Evren Paşa ilk ve orta okulunun 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinden seçilen 80 kişilik bir grup Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesine geldi. Buradaki bilgisayar laboratuvarlarında, bütün öğrenciler 3B sanal ortamda sürat pateni ve artistik paten kış sporlarıyla ilgili etkinlikleri gerçekleştirdiler. Etkinlikler kapsamında öğrenciler, sürat pateni ve artistik paten spor dallarına yönelik hazırlanan bilgi evi, kıyafet giyme alanı, alıştırma, uygulama ve yardım alanlarındaki pano, video ve animasyonları izlediler. Geliştirilen sosyal alanda dans edip, oyunlar oynadılar  ve arkadaşlarıyla sohbet ettiler.

Fahri Fındıkoğlu öğrencileriyle ise uygulamalar okulun bilgisayar laboratuvarında gerçekleştirildi. Uygulamaya katılan  5, 6 ve 7 sınıf öğrencileri okulun internet alt yapısı dikkate alınarak 12′şerli gruplar halinde ortama alındı ve sürat pateni, artistik patenle ilgili uygulamaları yaptılar. Uygulamalardan sonra yapılan mülakatlarda öğrenciler ortamı hem eğlenceli hem de öğretici buldular. Farklı spor dalları için benzer ortamların geliştirilmesinin çok daha ilgi çekici olacağını söylediler.

This entry was posted in Spor Dalları and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.